16.05.2014 18:40

Pot: 'Feyenoord moet gaan voor Veldwijk'

Feyenoord lijkt tijdens het WK te moeten vrezen voor een vertrek van Graziano Pellè. De spits scoorde (weer) veel en is gewild. Cor Pot raadt de Rotterdammers aan om Lars Veldwijk van Excelsior te halen.

De oud-bondscoach van Jong Oranje ziet veel potentie in de 22-jarige topscorer in de Jupiler League. "Ik zou Feyenoord adviseren om hem naar de Kuip te halen. Het is gewoon een heel goede spits, hij scoort dertig keer in de competitie en ook nog in de play-offs. Hij is sterk, snel en heeft een enorm schot", zegt Pot tegen RTV Rijnmond.

Veldwijk speelt nu nog in de Jupiler League en dat is niet voor niets. "Zijn basistechniek kan wat verbeterd worden, maar daar heb je trainers voor. Bovendien is het de laatste periode toch ook zeker al wat beter geworden", ziet Pot. 

Er werden meerdere spitsen aan Feyenoord gelinkt. Zo leek een terugkeer van John Guidetti in de maak en werd er ook gesproken over Mike Havenaar, die momenteel nog uitkomt voor Vitesse. Roda JC en sc Heerenveen lijken al in de markt voor de spits, alhoewel de ploeg uit Kerkrade door de degradatie waarschijnlijk niet de beste papieren heeft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner