19.05.2014 09:12

Gouweleeuw: "Het was niet onze dag"

FC Groningen won zondag met 3-0 van AZ Alkmaar en mag zich daardoor melden in de voorronde van de Europa League. Jeffrey Gouweleeuw baalt van het mislopen van Europees voetbal.

Gouweleeuw zag de nederlaag niet aankomen. "Vooraf ga je er sowieso niet vanuit dat je gaat verliezen, je gaat altijd voor winst. Maar dat zat er vandaag niet in", is de conclusie van de voormalig speler van sc Heerenveen voor de camera van de NOS. "De scherpte ontbrak. Groningen was een stuk feller. Ze wonnen veel meer tweede ballen. Ze waren wat fitter misschien, ze waren ook scherper. Het was niet onze dag."

Het was alweer de 57e officiële wedstrijd van het seizoen voor AZ, maar dat geldt niet als excuus voor de Alkmaarders. "Het zal er mee te maken hebben. Ze hebben twintig wedstrijden minder gespeeld. Ze kunnen misschien net een beetje extra geven, wat wij eerder al hebben gegeven. Tijdens de wedstrijd denk je er echter niet aan dat het de 57e wedstrijd is, dan ga je gewoon voor de winst."

Toch kan de verdediger terugkijken op een positief seizoen. "Het is een mooi seizoen waarin we veel hebben geleerd. We hebben veel ervaring opgedaan, goede prestaties neergezet en mooie wedstrijden gespeeld. We mogen trots zijn op onze prestaties. We zijn ver gekomen in de Europa League, dat was een mooie ervaring. Natuurlijk zou je nu liever met Europees voetbal staan, maar dat zat er helaas niet in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner