19.05.2014 12:21

Lindgren: "Maximale eruit gehaald"

FC Groningen versloeg zondag AZ Alkmaar met 3-0 en mag dromen van Europees voetbal. In 2007 speelden de Groningers voor het laatst in Europa. Middenvelder Rasmus Lindgren was er toen al bij.

"Ik heb deze week niet zo vaak aan die wedstrijd teruggedacht. We hebben wel een paar minuten voor de wedstrijd in de kleedkamer beelden gezien van de festiviteiten destijds op de Grote Markt. Zo kon iedereen zien wat het in Groningen losmaakt als wij Europees voetbal zouden halen", aldus de Zweed in gesprek met NUsport.

De 3-0 overwinning maakte veel los bij spelers en supporters. "Dit is geweldig en is precies wat we wilden. We hebben het maximale eruit gehaald. Dit is het hoogst haalbare voor Groningen en dat hebben we nu bereikt. We wachten nu rustig de loting af. We gaan er in elk geval van genieten."

Lindgren hoopt dat FC Groningen de selectie bij elkaar kan houden, maar hij weet dat er spelers gaan vertrekken als er een mooie club komt. "Maar ik ga ze niet smeken om te blijven. Ik kan wel tegen ze zeggen dat ze niet moeten vertrekken, maar als er een mooie club komt, ben je zo weg. Dat weet ik zelf ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner