20.05.2014 09:29

Boschker kijkt uit naar afscheidsduel

Sander Boschker, uiterst links, op de bank tijdens FC Twente - RKC Waalwijk. (3-8-2013)
Sander Boschker, uiterst links, op de bank tijdens FC Twente - RKC Waalwijk. (3-8-2013)

Sander Boschker neemt dinsdagavond afscheid als voetballer. De goalie neemt afscheid in een speciaal voor hem georganiseerd duel.

"Voor beide teams heb ik een brede medische staf samengesteld, met dokters, fysio's en masseurs. Daar hoeft niemand zich dus zorgen over te maken", zegt Boschker lachend tegen De Telegraaf

De sluitpost staat één helft onder de lat bij de FC Twente Legends, waar onder anderen Fred Rutten, Hans de Koning, Prince Polley en Jan van Halst spelen. De tweede helft speelt Boschker in een team met onder meer Blaise N'Kufo, Jan Vennegoor of Hesselink, André Karnebeek en Spira Grujić, spelers die een prijs wonnen met Twente. "Moet je zien wie er allemaal komen. Ik ben er heel erg trots op dat iedereen bereid is om speciaal voor mij de voetbalschoenen aan te trekken."

Voorafgaand aan de afscheidswedstrijd wordt een standbeeld van Boschker onthuld. Het beeld komt naast die van N'Kufo te staan. "Ik heb het nog niet gezien, maar het schijnt dat ik met de KNVB-beker in mijn handen sta. Het standbeeld is door de supporters gefinancierd en vier jaar geleden al gemaakt. Omdat ik mijn contract steeds met een jaar verlengde, lag het lange tijd opgeborgen in een kist. Hopelijk hebben ze het beeld wel even netjes opgepoetst."

Boschker kwam het afgelopen seizoen, mede door blessures, geen enkel duel in actie voor FC Twente. "Achteraf kun je misschien zeggen dat ik een jaar te lang ben doorgegaan. De geest wilde nog wel, maar het lichaam niet." De doelman is echter op het juiste moment weer fit. "De spieren voelen goed aan. De nul houden is vanavond niet heilig voor mij. Als ik beide helften maar win!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner