20.05.2014 21:44

Groots afscheid Boschker in Enschede

In het bijzijn van vele oud-ploeggenoten heeft Sander Boschker dinsdag zijn laatste minuten gemaakt in het shirt van FC Twente. De goalie speelde voor 30.000 toeschouwers in de Grolsch Veste een afscheidsduel, tussen een kampioenselftal en de FC Twente Legends. Boschker deed bij beide teams een helft mee. De kampioenen wonnen uiteindelijk met 7-4, mede door een benutte strafschop van de hoofdpersoon.

Voor aanvang van de wedstrijd werd bij de hoofdingang van het stadion een standbeeld van Boschker onthuld. De doelman, die sinds 1989 op één jaar bij Ajax na zijn hele carrière voor FC Twente speelde, is in brons vereeuwigd naast oud-ploeggenoot Blaise Nkufo. Voor het standbeeld is gekozen voor een pose van Boschker met de KNVB-beker van 2001 boven zijn hoofd.