05.06.2014 16:19

Engelaar twijfelt over toekomst in Melbourne

Donderdag werd bekend dat David Villa een aantal maanden op huurbasis voor Melbourne City FC gaat spelen. Orlando Engelaar twijfelt echter aan een langer verblijf bij de Australische club.

Het contract van de lange middenvelder is afgelopen, maar Engelaar gaat nog wel in gesprek met Melbourne City FC. "De afspraak is dat we binnenkort nog een keer gaan praten", zegt Engelaar in gesprek met Voetbal International. "Er is nog niets definitief besloten. Maar al een tijdje twijfel ik of ik nog een jaar zo ver van huis wil zijn."

Bovendien is Engelaar zijn status als marquee player bij Melbourne City FC kwijtgeraakt. Door de komst van David Villa is de rol van buitenlandse marquee player, een speler die buiten de salary cap valt, vergeven. Daardoor kan de middenvelder alleen blijven als hij net als landgenoot Robbie Wielaert binnen het salarisplafond blijft.

"Al meteen na de overname van de club door Manchester City hebben ze aangegeven dat er plannen waren om voor het nieuwe seizoen een grote buitenlandse speler aan te trekken", vertelt Engelaar, die wegens een scheenbeenbreuk slechts twaalf duels speelde in de A-League. 

"Op zich geen probleem, aangezien het mij in Australië vooral om het avontuur ging. Het financiële aspect heb ik nooit het belangrijkste gevonden. Ik wacht af wat mijn opties zijn. Heel misschien blijf ik wel. Of wie weet komt er wel iets voorbij uit een sterkere competitie dichterbij huis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner