17.06.2014 18:06

'Ajax heeft Robert Murić binnen'

Robert Muric staat te boek als een groot talent.
Robert Muric staat te boek als een groot talent.

Het lijkt er dan eindelijk op dat Ajax gebruik kan maken van de diensten van Robert Murić. Het Kroatische talent heeft volgens Gianluca Di Marzio getekend bij de Amsterdamse landskampioen. Di Marzio is een Italiaanse sportjournalist in dienst van Sky Sports.

Er ontstonden veel problemen rondom Murić en Dinamo Zagreb, zijn huidige werkgever. Dit ging vooral over het contract van de achttienjarige rechtsbuiten. De zaakwaarnemers van Murić stellen dat dit contract in juni 2014 afliep, terwijl Dinamo Zagreb, in samenspraak met de Kroatische voetbalbond, het heeft over een contract dat nog tot 2015 doorloopt.

Deze discussie is vooral financieel belangrijk voor Ajax. Als er wordt besloten dat het contract in 2014 is afgelopen, dan hoeven de Amsterdammers slechts een opleidingsvergoeding van 250.000 euro te betalen. Mocht Dinamo Zagreb in het gelijk worden gesteld, dan moet Ajax alsnog een transfersom overmaken naar Kroatië. 

Mocht het gerucht over Murić kloppen, dan zal er snel duidelijk ontstaan over de feiten in Kroatië. Murić is achttien jaar en kan op de rechterflank uit de voeten. In Kroatië wordt hij als een groot talent gezien.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner