19.06.2014 11:04

'Djavan Anderson van Jong Ajax naar AZ'

Djavan Anderson begon als middenvelder, maar werd in de Jupiler League omgeschoold tot rechtsback.
Djavan Anderson begon als middenvelder, maar werd in de Jupiler League omgeschoold tot rechtsback.

De grote leegloop bij Jong Ajax blijft aanhouden. Na onder andere Nick de Bondt, Branco van der Boomen en Jordi Bitter verlaat Djavan Anderson Amsterdam. Hij heeft een contract getekend bij AZ.

Dit meldt De Telegraaf op de donderdagochtend. Anderson speelde in de jeugd van Ajax geregeld als aanvallende middenvelder, maar werd mede door de concurrentie op het middenveld omgeschoold tot rechtsback. Uiteindelijk kwam Anderson tot acht wedstrijden in de Jupiler League.

Anderson is de eerste speler die vanuit Jong Ajax vertrekt en nog een transfersom oplevert voor Ajax. Volgens de bron krijgt Ajax ruim 200.000 euro van AZ. Jong Ajax beleefde vorig seizoen een primeur door samen met Jong PSV en Jong FC Twente voor het eerst in de Jupiler League uit te komen. 

Ajax wil deze situatie volledig benutten door jeugdspelers zoveel mogelijk vlieguren op een hoog niveau te bezorgen. Dit zorgt er voor dat veel talenten waarin Ajax het niet ziet zitten weg mogen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat meerdere spelers mogen vertrekken uit Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner