23.06.2014 20:00

Doelman Bizot van Groningen naar Genk

Racing Genk heeft maandag de transfer van doelman Marco Bizot afgerond. De 23-jarige Nederlander komt over van FC Groningen en tekent voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar. De nummer zes van België betaalt naar verluidt zo'n 1,5 miljoen euro voor Bizot, die in Groningen nog een contract voor een jaar had.

Bizot moet in Genk de concurrentie aangaan met de Hongaar Laszlo Koteles om de positie van eerste keeper. Bizot werd opgeleid door Ajax maar debuteerde in het betaald voetbal tijdens een verhuurperiode bij SC Cambuur toen die ploeg in 2011 in de eerste divisie speelde. De afgelopen 2 jaar speelde hij in Groningen, waar hij de afgelopen 1,5 jaar eerste doelman was.

''Genk is een club die aansluit bij mijn ambities en carrière-uitbouw", zei Bizot op de site van Genk. ''Ook de traditie van de opleiding van topdoelmannen en de reputatie van keeperstrainer Guy Martens heeft een rol gespeeld. In Groningen was het niet zo gemakkelijk om door te groeien. Hier in Genk heb ik daarvoor een groter podium."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner