28.06.2014 15:55

Ajax imponeert in eerste oefenduel

De Nederlandse landskampioen is het seizoen goed begonnen. In de eerste oefenwedstrijd van het voetbaljaar werd er maar liefst 1-13 gewonnen van SDC Putten.

In de eerste helft debuteerden Nick Viergever en Arkadiusz Milik en die verzorgden de eerste treffer van Ajax. Viergever rondde een mooie combinatie met de Poolse spits af in de rechterhoek. Via Lucas Andersen, Sheraldo Becker, Milik zelf en Siem de Jong liep Ajax voor rust uit naar 0-5.

Met een compleet nieuw elftal in de tweede helft begon Ajax voortvarend tegen de amateurs. De eerste vier doelpunten vielen binnen het eerste kwartier en kwamen allemaal op naam van debuterende jeugdspelers. Anwar El Ghazi scoorde er twee, Damon Mirani en Abdelmalek El Hasnouai waren ook trefzeker. Uiteindelijk liep Ajax naar 0-11 uit voordat SDC Putten iets terug kon doen. Sedan Ozan knalde met een volley een afgeslagen corner raak, waardoor hij de eer van de amateurs redde. Kolbeinn Sigthórsson en Tobias Sana verzorgden het slotakkoord en zette de eindstand op 1-13.

De volgende oefenwedstrijd van Ajax is over zes dagen. Dan bevinden de Amsterdammers zich in Oostenrijk en wordt er gespeeld tegen FC Wacker Innsbruck.