06.08.2014 13:15

Foto van de Week: Blije Nijland en Drost

Stef Nijland (l.) en Jesper Drost (r.) tonen trost de gewonnen Johan Cruijff Schaal. Voetbal.com Foto van de Week. (3-8-2014)
Stef Nijland (l.) en Jesper Drost (r.) tonen trost de gewonnen Johan Cruijff Schaal. Voetbal.com Foto van de Week. (3-8-2014)

5-1. PEC Zwolle versloeg Ajax in de bekerfinale met 5-1. Een flinke vernedering voor de Amsterdammers, maar er zou tijdens de Johan Cruijff Schaal in de eigen ArenA wel even revanche genomen worden.

Geen revanche

Niks van dat, dacht PEC Zwolle. De bekerwinnaar slaagde er in de Amsterdam ArenA in om Ajax met 1-0 te verslaan. Stef Nijland, wiens rol in Zwolle uitgespeeld leek, scoorde op aangeven van Kamohelo Mokotjo de winnende treffer. Een bittere pil voor Ajax, want de Amsterdammers hadden gerekend op een overwinning op PEC. De Zwollenaren zouden toch zeker niet twee keer kunnen verrassen tegen Ajax? Zeker wel!

Nijland

Het feit dat Nijland de winnende treffer op zijn naam schreef, maakt het eigenlijk nog mooier. Onlangs werd er door de media gemeld dat Nijland transfervrij mocht vertrekken. Hij zou niet meer in aanmerking komen voor een plek op het Zwolse middenveld. PEC slaagde er pas recentelijk in om twee spitsen aan te trekken. Nikos Ioannidis en Dimitrios Ferfelis trokken naar Zwolle, maar Nijland had inmiddels zijn kans gepakt als spits. Zwolle-trainer Ron Jans zal blij zijn geweest dat hij Nijland tijdens de Johan Cruijff Schaal de voorkeur gaf boven het Griekse duo, want hij bezorgde PEC de winst.

Drost

Ook Jesper Drost begon tijdens de Johan Cruijff Schaal in de basis. De linkspoot speelde als aanvallende middenvelder en deed dat verdienstelijk. Drost kwam eind juni op een opmerkelijke manier in het nieuws. De middenvelder zou betrokken zijn geweest bij een poging tot doodslag en zat een aantal dagen vast. Hij zou na een ruzie twee mannen hebben aangereden. Inmiddels is Drost weer op vrije voeten en won hij met PEC de Johan Cruijff Schaal. Of het in de toekomst nog een staartje krijgt is nog even afwachten. Zowel Drost als Nijland kan echter even genieten. Na de KNVB beker werd ook de Johan Cruijff Schaal gewonnen en dat zorgt voor vrolijke gezichten.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner