04.08.2014 11:00

Nijland: "Dit voelt voor mij heel speciaal"

Stef Nijland viert zijn treffer tijdens PEC Zwolle - Ajax. (3-8-2014)
Stef Nijland viert zijn treffer tijdens PEC Zwolle - Ajax. (3-8-2014)

Stef Nijland was zondag verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Ajax. Hij bezorgde daarmee PEC Zwolle de Johan Cruijff Schaal. De ontlading was groot bij Nijland, die in de media las dat hij transfervrij mocht vertrekken.

"Ik heb in de media gelezen dat ik overbodig zou zijn en transfervrij weg mag, maar persoonlijk heb ik niets te horen gekregen", vertelt Nijland aan NU.nl. "Maar goed, als het in de media staat, dan zal het wel zo zijn, al wil ik zelf absoluut niet weg. Ik wil voor mijn kans gaan bij Zwolle."

"Ik had in de voorbereiding al het gevoel dat mijn kans zou komen en ik speelde ook steeds, ondanks het feit dat ik dus weg zou mogen. En nu maakte ik ook nog de winnende. Tja, het kan snel gaan in de voetballerij." Vorig seizoen won PEC de KNVB beker, maar persoonlijk had Nijland een teleurstellend debuutseizoen in Zwolle.

"De bekerwinst heb ik daarom anders beleefd. Ik kwam in de finale niet binnen de lijnen. Bij deze winst van de Johan Cruijff Schaal maakte ik wel echt onderdeel van het team. Dit voelt voor mij heel speciaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner