10.08.2014 23:19

Valse start AS Monaco

AS Monaco is de Franse competitie begonnen met een blamerende nederlaag. Het miljoenengezelschap van trainer Leonardo Jardim, die nog niet kon beschikken over doelman Maarten Stekelenburg, verloor zondagavond voor eigen publiek met 1-2 van Lorient. Valentin Lavigne, net in het veld, maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer voor de bezoekers.

Lorient kwam al na negen minuten op 0-1. De Kameroense spits Vincent Paté Aboubakar benutte een strafschop. De voorsprong werd meer dan een uur met succes verdedigd. Een kwartier voor tijd maaide Lamine Koné de Bulgaar Dimitar Berbatov echter onderuit en ging de bal opnieuw op de stip. De Colombiaanse sterspeler Radamel Falcao, na een uur ingevallen, schoot onberispelijk raak. Hij zou er geen punt mee redden.

Landskampioen Paris Saint-Germain startte ondanks twee treffers van Zlatan Ibrahimović ook met puntenverlies, 2-2 bij Reims.