16.08.2014 20:21

PSV dendert over arm NAC Breda heen

Jürgen Locadia is in hogere sferen als hij PSV op 3-1 heeft gezet tegen NAC Breda. (16-8-2014)

PSV heeft zaterdagavond ook haar tweede wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. In de tweede helft werd NAC Breda volledig onder voet gelopen en liep de thuisploeg uit naar een riante 6-1 overwinning.

Een individuele actie van Memphis Depay zorgde voor de openingstreffer in Eindhoven. De linksbuiten dribbelde richting doel en legde af op Georginio Wijnaldum, die kalm bleef en de bal achter Jelle ten Rouwelaar schoof. Nog geen vijf minuten later stond het 2-0, toen debutant Aleksandar Damčevski een voorzet van Santiago Arias ongelukkig in eigen doel werkte. De rechtsback was zelf echter ook ongelukkig, nadat hij Erik Falkenburg totaal onnodig naar de grond werkte in de zestien. NAC Breda kreeg een penalty en Adnane Tighadouini scoorde vanaf elf meter. PSV kwam daarna nog enkele keren in de problemen, maar haalde de rust met een 2-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf leek NAC Breda te mogen komen van PSV, maar de Eindhovenaren straften  dat heel snel af. In zes minuten werd er drie keer schitterend gescoord, waardoor het opeens 5-1 stond. Depay schoot eerst een vrije trap vanaf twintig meter onhoudbaar in de rechterhoek en Jürgen Locadia ramde de bal vanaf dezelfde afstand in de linkerhoek. Toen Wijnaldum vervolgens ook nog na een schitterende aanval de 5-1 intikte was het snel afgelopen. Depay vond het echter nog niet genoeg en ramde in de 73e minuut de 6-1 op het scorebord vanuit, opnieuw, een vrije trap.

Door de overwinning gaat PSV riant aan kop met een geweldig doelsaldo. De Eindhovenaren wonnen de eerste wedstrijd met 3-1 en hebben nu dus een doelsaldo van plus zeven. NAC Breda moet deze wedstrijd snel vergeten en zal volgende week tegen FC Twente fris aan de aftrap moeten verschijnen om niet weer tegen een grote nederlaag aan te lopen.

Door: Jos Boesveld