16.08.2014 22:14

Boze Gudelj: rood voor Arias

Na de zware nederlaag bij PSV (6-1) wees iedereen bij NAC Breda naar Bas Nijhuis. De scheidsrechter trok in de eerste helft een gele kaart voor PSV'er Santiago Arias toen die de doorgebroken Erik Falkenburg naar de grond trok. Volgens het Bredase kamp, met trainer Nebojsa Gudelj voorop, had dat rood moeten zijn. "Het was een cruciaal moment. Met een strafschop én rood had het heel anders kunnen lopen'', bromde hij.

Arias mocht blijven staan en hoewel Adnane Tighadouini de bezoekers vanaf 11 meter terugbracht tot 2-1, bleef een stunt van NAC uit. "Als je naar de uitslag kijkt, lijkt het alsof we kansloos waren. Maar wij hadden wel de intentie om te winnen. We waren alleen niet scherp genoeg in de afwerking'', zei Gudelj.

"Deze wedstrijd had twee cruciale momenten: die gele kaart voor Arias die rood had moeten zijn en de gemiste kans van Matic in de tweede helft. Nadat PSV in een paar minuten drie keer had gescoord, was het over voor ons.''