17.08.2014 12:51

Rekik heeft zich aan zijn woord gehouden

Karim Rekik bedankt het publiek na afloop van PSV Eindhoven - NAC Breda. (16-8-2014)
Karim Rekik bedankt het publiek na afloop van PSV Eindhoven - NAC Breda. (16-8-2014)

Karim Rekik keerde zaterdagavond terug in de basis bij PSV Eindhoven. De verdediger speelt ook dit seizoen op huurbasis voor de Eindhovenaren.

De linkspoot wilde graag terugkeren naar Eindhoven. "Ik had het vorig jaar enorm goed naar mijn zijn met de spelers en de staf bij PSV", vertelt Rekik aan NU.nl. "Qua resultaten was het heel wisselvallig, maar het gevoel hier was goed. Ik heb destijds ook tegen Marcel Brands gezegd dat ik terug zou komen als ik verhuurd zou worden."

Rekik had ook andere opties, maar voor hemzelf was het duidelijk. "Marseille en AC Milan waren geïnteresseerd en City had liever dat ik in Engeland ging voetballen, maar voor mij was het duidelijk dat ik terug wilde naar Eindhoven en als ik mijn woord geef aan iemand, dan houd ik mij daaraan."

Bij Manchester City had Rekik komend seizoen weinig kans op speeltijd. "Ik kreeg te horen dat ik vierde keus was. Vincent Kompany, Martín Demichelis en Eliaquim Mangala zou ik voor mij hebben in de pikorde. Ik had dus wel mijn wedstrijden gepakt, maar ik moet een volledig seizoen spelen. Zeker als ik naar de toekomst kijk."

Rekik heeft voor de toekomst één duidelijk doel: het EK 2016. "Dat is wel mijn doel. Gini en Memphis (Wijnaldum en Depay red.) kwamen met enorm veel ervaring terug van het WK en zijn belangrijk voor het team. Dat wil ik ook", aldus Rekik, die denkt dat PSV verder is dan vorig seizoen.

"We zijn dit jaar een stuk verder dan vorig jaar. De ploeg heeft meer ervaring, onder andere vanwege de WK-gangers. Vorig seizoen kregen we een mentale tik als we een tegendoelpunt kregen", vervolgt Rekik zijn verhaal. "Je ziet dat we nu snel doorpakken en kunnen antwoorden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner