17.08.2014 13:23

"Ik ga zelfs in de Jupiler League voetballen als het moet"

Jonathan Reis in actie tijdens AZ Alkmaar - Vitesse. (1-9-2013)
Jonathan Reis in actie tijdens AZ Alkmaar - Vitesse. (1-9-2013)

Jonathan Reis vertrok in december 2013 uit Nederland. De Braziliaan zit sindsdien zonder club. De aanvaller wil niets liever dan terugkeren naar Nederland.

"Ik mis Nederland," vertelt Jonathan Reis aan Helden Online. Tijdens zijn laatste maanden bij Vitesse kwam Reis alleen nog maar in actie voor het tweede. Het boterde niet tussen Vitesse-trainer Peter Bosz en de Braziliaan.

"Die man dacht dat hij José Mourinho was. Altijd chagrijnig kijken, nooit in voor een grapje, een arrogant persoon. Kijk maar eens naar de foto's die van Bosz zijn gemaakt. Ek kan geen lachje vanaf. Ik kon niet goed met hem werken, hij snapte me niet."

Reis weet echter dat het niet alleen aan de trainer lag. "Ik leunde te veel achterover, zeker onder Bosz. Ik was chagrijnig omdat ik weinig speelde en op trainingen deed ik er te weinig aan om de situatie te veranderen. Ik trainde zelden geconcentreerd."

"Ik heb in het verleden veel domme dingen buiten het veld gedaan, maar bij Vitesse niet. In het nachtleven liet ik me zelden zien. Ik was daar al lang klaar mee. Ik ben een soort opa, blijf liever thuis. Wat vooral telt, is mijn zoontje Caique. Ik wil een voorbeeld voor hem zijn", blikt de aanvaller terug.

"Bij het tweede elftal trainden we vaak met zeven man. Het was helemaal niks, ik was diep ongelukkig. Na overleg met de clubleiding heb ik mijn contract, dat doorliep tot medio 2015, laten ontbinden. Daarmee heb ik Vitesse enorm geholpen. Ik was een van de grootverdieners, had ook in het tweede kunnen blijven voetballen. Ik vond dat alleen niet eerlijk tegenover de club. Vitesse heeft me, in tegenstelling tot PSV, na mijn knieblessure nog een kans gegeven. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik hoefde bij mijn vertrek ook geen cent mee te krijgen."

Reis hoopt op een nieuwe kans in Nederland. "Ik ga zelfs in de Jupiler League voetballen als het moet. Dan maak ik dertig doelpunten en keer ik terug naar de Eredivisie. Als ik mijn loopbaan uiteindelijk bij een mooie club als PSV of FC Twente kan beëindigen, ben ik meer dan tevreden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner