20.08.2014 13:45

Foto van de Week: De keuze van Ziyech

Hakim Ziyech (r.) en Lex Immers (l.) vechten om de bal tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. Voetbal.com Foto van de Week. (15-8-2014)
Hakim Ziyech (r.) en Lex Immers (l.) vechten om de bal tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. Voetbal.com Foto van de Week. (15-8-2014)

Afgelopen vrijdag was Hakim Ziyech actief met sc Heerenveen in De Kuip. De middenvelder leek naar Rotterdam-Zuid te verkassen, maar kiest toch voor een transfer naar FC Twente.

Lex Immers

Deze afbeelding geeft gelijk aan waarom Ziyech voor Twente koos en niet voor Feyenoord. Lex Immers. De Hagenaar speelt bij Feyenoord op de favoriete ‘tien’ positie van Ziyech. Feyenoord-trainer Fred Rutten kon Ziyech niet de garantie geven dat hij veel op ‘tien’ zou spelen. In Rotterdam zou hij het wellicht moeten doen met een plek op de vleugel of als linksmid. FC Twente-trainer Alfred Schreuder kon Ziyech die garantie wel geven. Hij moet in Enschede namelijk Quincy Promes, die onlangs naar Spartak Moskva vertrok, opvolgen.

Not Impressed

Ziyech zal vrijdagavond bovendien niet onder in indruk zijn geraakt van Feyenoord. Het duel eindigde in een gelijkspel, maar Heerenveen had het duel kunnen winnen. Na een uur spelen werd Joey van den Berg met twee keer geel naar de kleedkamer gestuurd. Het eerste uur was Heerenveen de bovenliggende partij, maar na de uitsluiting van Van den Berg kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Toch kwam Heerenveen op voorsprong. Ziyech schoot een vrije trap tegen de touwen. Feyenoord kwam nog wel terug tot 1-1, maar verzuimde in de slotfase de overwinning te pakken.

Applaus

Het spel van Feyenoord heeft wellicht geen indruk gemaakt op Ziyech, maar de supporters deden wel een poging om Ziyech over te halen. Toen de middenvelder in de 83e minuut werd gewisseld volgde er een luid applaus voor Ziyech. De Rotterdammers zagen de komst van Ziyech zitten, maar toch koos hij voor Twente. Immers, die toch al niet erg geliefd is in Rotterdam, is daar indirect de oorzaak van. Aan de sportieve prestaties van de club zal het waarschijnlijk niet hebben gelegen. Twente heeft namelijk ook nog geen indruk gemaakt. Tegen SC Cambuur (1-1) en ADO Den Haag (2-2) kwam Twente niet verder dan een gelijkspel.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner