18.08.2014 13:20

Onhoudbare Memphis Depay

Memphis Depay balt zijn vuist nadat hij tegen NAC Breda zijn tweede vrije trap heeft binnengeschoten. (16-08-2014)
Memphis Depay balt zijn vuist nadat hij tegen NAC Breda zijn tweede vrije trap heeft binnengeschoten. (16-08-2014)

Bij Studio Voetbal waren ze het er al over eens: Memphis Depay is de Eredivisie ontgroeid. De sterkhouder van PSV is misschien wel klaar voor de volgende stap en liet dat tegen NAC Breda zien. Hij is Speler van de Week.

Stiekem heeft de kop van dit artikel een dubbele betekenis. Depay is op meerdere manieren onhoudbaar, zeker in de Nederlandse competitie.

Onhoudbare Memphis Depay

Hoe hij soms langs tegenstanders komt is niet te zien. Binnendoor, buitenom, in een solo of via de combinatie. Depay heeft een doel voor ogen en vaak genoeg komt hij ook bij dat doel. Niet voor niets was hij vorig seizoen dé persoon die het meest het goal onder vuur nam in de Eredivisie. Ook op het Wereldkampioenschap liet Depay zien dat hij soms ongrijpbaar is. Met weinig Europese ervaring, Depay speelde pas tien keer in de Europa League en nog nooit in de Champions League, liet  hij op het hoogste mondiale toernooi zien heel vlug te zijn met de bal aan de voet.

Onhoudbare Memphis Depay

Het probleem met de goede prestaties van Depay is dat hij nadrukkelijker op de radar van Europese clubs verschijnt. Als journalisten in Nederland het talent van Depay niet ontgaat, dan zullen de meesterscouts van topclubs ook niet stil zitten. PSV gaat nadenken als ze een bod van rond de twintig miljoen euro ontvangen en het is heel goed mogelijk dat kapitaalkrachtige ploegen die stap best willen wagen. Als Depay zo goed blijft presteren in de Eredivisie is het heel goed mogelijk dat hij het seizoen niet afmaakt in Eindhoven.

Tottenham Hotspur werd al gekoppeld aan Depay. De Engelsen hebben al jaren een goede verstandhouding met de Eredivisie. Een paar sterkhouders werden voor een prikkie weggekocht uit Nederland. Zo kwam de eerste keeper van PSV naar Engeland en werd hij daar verslonden. Heurelho Gomes staat nu onder de lat bij Watford, dat uitkomt in de Championship. Christian Eriksen en Jan Vertonghen maakten recenter de overstap naar de Premier League. Het bestuur van Tottenham Hotspur zal elke week weer hard lachen als ze bedenken dat ze één van de grootste talenten in Europa voor een kleine vijftien miljoen euro naar de Engelse competitie hebben gehaald. Eriksen presteert ontzettend goed bij Tottenham Hotspur en zal over enkele jaren voor meer dan het dubbele vertrekken naar een andere topclub.

Wat nu?

PSV staat nu samen met Depay voor een belangrijke keuze. Als grote clubs zich met een nog grotere zak geld melden in Eindhoven kan het nog wel eens lastig gaan worden. De voetballer beschikt nog over een contract voor drie jaar in Brabant en daarom kan PSV hem aan zijn contract houden. Het is echter de vraag hoe de speler tegenover een mooie transfer staat. Kan hij grotere faam en een nog groter salaris weerstaan om nog één jaar uit te blinken in ons koude kikkerlandje? Zo niet, dan wordt Depay ongelukkig als PSV zijn transfer tegenhoudt en profiteert niemand meer van zijn kwaliteiten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner