22.08.2014 21:54

Hemmen kopt SC Cambuur naar late winst

Heracles Almelo-aanvaller Oussama Tannane (m) probeert zich te ontworstelen van Mohamed El Makrini (L) en Lucas Bijker (r). (22-8-2014)

SC Cambuur heeft in het Polman Stadion de eerste overwinning van het seizoen behaald. Michiel Hemmen werd in de slotfase matchwinner, door in de blessuretijd de 0-1 binnen te koppen uit een corner.

De eerste helft was flink gezapig, met slechts een heel klein handje vol met kansen. En zelfs dat is ruim genomen. Met een grote fout van Bart Schenkeveld in het begin van de wedstrijd, waarbij de verdediger de bal blind op zijn keeper terugspeelde, maar daar Hemmen over het hoofd zag, leek de wedstrijd leuk te beginnen. Het was echter tekenend voor de wedstrijd dat Hemmen het buitenkansje niet uitpakte en de bal over de achterlijn dribbelde. Heracles Almelo werd een klein beetje gevaarlijk uit vrije trappen en corners, maar Leonard Nienhuis werd niet echt getest.

De tweede helft begon met een vervelend moment. Wout Droste ging met een harde sliding in op Fahd Aktaou, maar kwam vervolgens vol op de knie van de verdediger van de thuisploeg. Droste ging knock-out en moest met een brancard van het veld. Helaas bleek dat ook meteen het spannendste moment in de tweede helft, tot aan de 67e minuut. Het was niet eens spannend, maar het feit dat Heracles Almelo opeens met tien man kwam te staan maakte het wel interessant. Oussama Tannane verdedigde mee, ging aan Vytautas Andriuškevičius (die naam) hangen en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

De actie van Tannane maakte er in ieder geval een open wedstrijd van, waarbij zowaar Heracles Almelo van zich liet spreken. Joey Pelupessy zette Denni Avdić bijna één op één met Nienhuis en Linssen profiteerde bijna van geklungel achterin bij SC Cambuur. De Friezen leken genoegen te nemen met een punt, maar in de slotfase was daar dan toch Hemmen. De spits kopte een corner van Dejan Meleg onberispelijk binnen en schonk zijn ploeg zo de eerste driepunter van het seizoen. Heracles Almelo wacht door de nederlaag na drie wedstrijden nog op de eerste punten in de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld