23.08.2014 20:22

Strijdend Willem II pakt driepunter tegen AZ

De eerste driepunter is binnen voor Willem II. Na nederlagen tegen PSV (1-3) en FC Utrecht (2-1) eiste trainer Jurgen Streppel strijd van zijn spelers. Zo gezegd, zo gedaan in Tilburg. AZ werd op basis van passie en vechtlust met 3-0 verslagen.

Aan de zijde van Willem II was er één wijziging in de basisopstelling. De tegen FC Utrecht nog geschorste doelman Kostas Lamprou kreeg van trainer Jurgen Streppel wederom het vertrouwen. Hierdoor werd David Meul naar de bank verwezen. Ook Terell Ondaan startte in de basiself van de Tilburgers. De jeugdinternational zou in de belangstelling staan van diverse clubs, maar maakte tot dusver geen transfer. Bij AZ koos Marco van Basten voor dezelfde basis als vorig weekeinde tegen Ajax (1-3 nederlaag). Echter viel Steven Berghuis in de warming-up uit met een spierblessure, waardoor Mikhael Rosheuvel aan de aftrap verscheen.

Willem II was in de eerste helft in alle facetten van het spel de betere partij. De thuisploeg leverde strijd en drukte AZ daardoor met de rug tegen de muur. Mattias Johansson ging als eerst in de fout bij de bezoekers. De Zweed dacht simpel terug te kunnen spelen op doelman Esteban, maar zag Ben Sahar over het hoofd. Laatstgenoemde omspeelde de goalie en vond Bruno Andrade, die er een koud kunstje van maakte om binnen te schieten: 1-0. Niet veel later wist Ali Messaoud eveneens het net te vinden. De voormalige jeugdspeler van AZ kon ongehinderd aannemen en inschieten. Eerst raakte de middenvelder nog de paal, maar in de rebound was het wel raak (2-0). Even daarvoor hadden Messaoud (paal) en Sahar (redding Esteban) de marge al kunnen vergroten.

In de tweede helft viel er minder te genieten voor het thuispubliek. AZ koos voor het balbezit en zette Willem II geleidelijk aan vast. Hoewel de Tilburgers met uitbraken via onder meer Messaoud en Terell Ondaan goede kansen kregen, waren het de bezoekers die het spel dicteerden. De club uit Alkmaar kreeg kansen via onder meer Thom Haye, maar de invaller vond de uitstekende keepende Kostas Lamprou op zijn weg. Gaandeweg het tweede bedrijf werd steeds meer duidelijk dat Willem II de zege niet meer uit handen zou geven. Dit drong ook door bij de spelers van AZ, die in de slotfase de 3-0 nog om de oren kregen. Een counter werd door invaller Charlton Vicento afgerond met een fraai stiftje.

Willem II heeft door de overwinning haar eerste punten van het seizoen te pakken. De ploeg stijgt van de zeventiende plaats naar de negende plaats en heeft nu evenveel punten als AZ, dat op de tiende plek staat.
 

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner