23.08.2014 21:37

Deckers weer schlemiel bij verliezend Excelsior

Net als in zijn vorige twee wedstrijden maakte Jordy Deckers een blunder aan de kant van Excelsior. Vanavond was deze echter cruciaal. Hij bezorgde daarmee Heerenveen zijn eerste zege en Excelsior zijn eerste nederlaag van dit seizoen.

Het eerste half uur van deze wedstrijd bood het publiek weinig vermaak. Heerenveen was dominant en had bijna voortdurend de bal, maar echt gevaarlijk wist de thuisploeg niet te worden. Een vrije trap van Excelsior zorgde er echter voor dat de wedstrijd na 35 minuten helemaal lost kwam. Door een handig overstapje van Rick Kruys kreeg Sander Fischer vanaf de rand van het strafschopgebied de kans om heerlijk uit te halen. Kristoffer Nordfeldt, die zijn ploeg vorige week tegen Feyenoord ook in de wedstrijd wist te houden, kreeg nog net een hand tegen de bal, waardoor deze tegen de lat uiteen spatte.

De laatste tien minuten van de eerste helft gaven een attractief spelbeeld. In een ineens aantrekkelijke wedstrijd, waren er kansen aan beide kanten. Voor Heerenveen was Mark Uth twee keer in kansrijke positie. Nadat Jordy Deckers onder een voorzet van Luciano Slagveer heen dook, had Uth een leeg goal voor zich. De bal kwam echter op zijn schouder in plaats van op zijn hoofd, waardoor de spits geen einde kon maken aan zijn lange periode zonder doelpunten.

In het eerste half uur na rust was Heerenveen wederom de bovenliggende partij. Verder dan een goede kans van Slagveer, die werd weggestuurd door een heerlijke steekpass van Daley Sinkgraven, kwamen de Friezen echter niet. Excelsior loerde op de counter en probeerde er af en toe snel uit te komen, maar dichtbij een doelpunt kwamen de bezoekers in die fase ook niet.

In de 82e minuut stond de wedstrijd echter ineens totaal op zijn kop. Keeper Jordy Deckers, die in de vorige twee wedstrijden ook al in de fout ging, schatte een terugspeelbal volledig verkeerd in. Slagveer reageerde alert en werd door de keeper naar de grond getrokken. Een rode kaart en een penalty waren een logisch gevolg. Aangezien Excelsior al drie keer had gewisseld, moest Kevin Vermeulen plaatsnemen in het doel. Marten de Roon wist dit buitenkansje eenvoudig te benutten en bezorgde Heerenveen daarmee een late voorsprong.

Kevin Vermeulen leek zijn ploeg nog even in de wedstrijd te houden, nadat hij Yanic Wildschut alleen op zich af zag komen en van scoren af wist te houden. Niet veel later reageerde de aanvaller iets minder snel op een diepe bal, waardoor debutant Sam Larsson ook zijn doelpuntje mee mocht pikken en de 2-0 kon aantekenen.

Door: Dennis Korpel