23.08.2014 22:34

Lodeweges: "Dit hadden we nodig"

Coach Dwight Lodeweges van sc Heerenveen liet zich zaterdag na de ietwat fortuinlijke thuiszege tegen Excelsior (2-0) maar al te graag feliciteren met de eerste competitiezege. "Dit hadden we nodig'', bekende de opvolger van Marco van Basten. "Het maakt me nu ook even niet uit hoe de overwinning tot stand is gekomen. We zijn heel blij met deze 3 punten.''

Lodeweges vond zijn ploeg, die pas in 84e minuut na een blunder van doelman Jordy Deckers de score kon openen, niet eens zo slecht spelen tegen de gepromoveerde club. "Vooral in de eerste helft wisten we vaak de vrije man te vinden op het middenveld. In de eindfase waren we echter niet scherp genoeg. Na de rust werd ons spel rommelig. Het was harken en het leek er niet op dat het nog zou gaan lukken. Uiteindelijk viel het doelpunt alsnog. Dat was mooi natuurlijk.''