25.08.2014 13:30

Vliegende keep Kevin Vermeulen

Keeper Kevin Vermeulen (l.) is normaal gesproken een veldspeler, maar in de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior moet hij op doel na een rode kaart van Jordy Deckers. Hier is hij eerder bij de bal dan Kevin van Diermen (m.) en Luciano Slagveer. (23-08-2014)
Keeper Kevin Vermeulen (l.) is normaal gesproken een veldspeler, maar in de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior moet hij op doel na een rode kaart van Jordy Deckers. Hier is hij eerder bij de bal dan Kevin van Diermen (m.) en Luciano Slagveer. (23-08-2014)

Als je door omstandigheden een veldspeler op doel moet zetten, dan is die nieuwe keeper voor ons meteen al de held van het seizoen. Kevin Vermeulen gebeurde het en hij is daarom ‘Speler’ van de Week.

Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Jordy Deckers in de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior een rode kaart nadat hij de doorgebroken Luciano Slagveer neerlegde. Omdat de ploeg uit Rotterdam twee minuten daarvoor de derde wissel gebruikte, moest er een veldspeler op doel. Vermeulen was de gelukkige.

Uit je comfort zone

Er zijn zoveel mooie aspecten aan een veldspeler die opeens een heel andere taak krijgt. Dan wordt het opeens duidelijk hoe moeilijk keepen wel niet is en de goal lijkt opeens tweemaal zo groot als voorheen. Maar Vermeulen, normaal gesproken aanvallende middenvelder van beroep, deed het nog helemaal niet onaardig onder de lat bij Excelsior. Het stond 0-0 toen hij in het veld kwam, maar omdat Deckers een penalty veroorzaakte moest Vermeulen dat eerst afhandelen. Hij koos de verkeerde hoek en moest dus zonder één redding een doelpunt slikken.

Redding op redding

Vermeulen kreeg zijn momenten in de spotlights alsnog. Daar mag hij Yanic Wildschut voor bedanken, die zichzelf geen goede naam bezorgde door twee keer te falen met een veldspeler op doel voor zich. De eerste keer kwam hij uit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Vermeulen kwam uit zijn doel, twijfelde, maar had toen het geweldige inzicht. Hij zag dat Wildschut voor de voorzet ging en stopte de lage schuiver met zijn knie. Heerlijk. Toch moest het mooiste moment nog komen. Slechts een paar minuten voor tijd gingen twee Friezen af op die eenzame keeper. Wildschut had de bal zo af kunnen leggen, maar hij dacht wel even simpel te scoren met Vermeulen op doel. Niets is minder waar. Als een echte killer bleef Vermeulen staan, om zo de poging van dichtbij te keren met zijn been.

Als je vroeger tijdens het voetballen met vrienden ook regelmatig op goal moest staan herken je het misschien. Je duikt niet, want dat is teveel moeite, dus houd je het lage schot met je voet tegen. Die draait door de kracht van de bal echter een beetje naar achteren, wat pijn doet aan je knie. Vermeulen had hetzelfde probleem. Dat hij vlak voor tijd nog een doelpunt moest slikken verergert de pijn alleen maar. Sam Larsson luisterde zijn Eredivisiedebuut op met een wel heel simpele treffer, maar daar zal de aankoop van sc Heerenveen niets om geven.

Een veldspeler op doel kan alleen maar winnen, wat Vermeulen deed door twee leuke reddingen te laten zien in Friesland. Vermeulen volgt Ola Toivonen op als laatste veldspeler onder de lat in de Eredivisie. De middenvelder moest vorig seizoen bij PSV keepen, nadat Przemysław Tytoń geblesseerd uitviel in de slotfase van de wedstrijd Roda JC – PSV. Wat een gekke Eredivisie hebben wij toch.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner