25.08.2014 15:35

Heerenveen mogelijk zonder Buijs

Het is nog onzeker of Jordy Buijs zaterdagavond inzetbaar is bij sc Heerenveen voor het duel met FC Utrecht. De centrale verdediger van de Friezen viel afgelopen weekend tegen Excelsior (2-0) uit met hamstringklachten aan beide benen.

De club meldt dat de schade niet ernstig is, maar dat Buijs mogelijk tegen Utrecht niet kan spelen. De komende dagen wordt duidelijk of trainer Dwight Lodeweges een beroep kan doen op de voormalige speler van NAC Breda.

Ook Mark Uth heeft pijntjes overgehouden aan het duel met Excelsior. Hij botste met doelman Jordy Deckers en heeft nu een licht gekneusde knie. De wedstrijd tegen Utrecht lijkt echter niet in gevaar te komen. ''Ik ben redelijk optimistisch over zijn herstel'', aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Aanwinst Sam Larsson debuteerde voor Heerenveen met een doelpunt. De Zweedse maakte zaterdagavond de 2-0, maar kreeg ook een tik op zijn enkel. Daarom trainde Larsson maandag aangepast. ''Ook met Sam lijkt het niet ernstig, maar we moeten het herstel van dag tot dag bekijken.''
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner