28.08.2014 09:41

Duits verkast naar Go Ahead Eagles

Sander Duits baalt na afloop van RKC Waalwijk - FC Oss. (15-8-2014)
Sander Duits baalt na afloop van RKC Waalwijk - FC Oss. (15-8-2014)

Sander Duits vertrekt per direct van RKC Waalwijk naar Go Ahead Eagles. De middenvelder tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen. Go Ahead Eagles maakt zijn komst donderdagochtend via de officiële kanalen bekend.

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy is tevreden met de komst van Duits. "Voor ons jonge team brengt hij ervaring mee. Sander is bovendien iemand die fysiek zijn mannetje
staat, een echte teamspeler, een jongen die past bij onze club. Hij heeft een fantastisch linkerbeen, een goede pass, kan bij spelhervattingen van grote waarde zijn. En ondanks zijn controlerende positie maakt hij altijd opvallend veel goals. Alles bij elkaar denk ik dat we veel plezier aan hem gaan beleven", vertelt de trainer op de clubwebsite.

Booy heeft een goed gesprek gehad met zijn nieuwe middenvelder. "Het is een heel positief ingestelde jongen die zelf aangaf graag te willen komen, hij is ook echt een aanvoerder. Sander weet overigens dat een basisplaats niet direct opeisbaar is, maar daar doet hij niet moeilijk over. Hij zal toch even aan ons systeem moeten wennen en ik ben niet ontevreden over mijn huidige middenveld. Aan de andere kant: met hem krijgen we nog meer gezonde concurrentie en hij is hoe dan ook een buitenkansje. Zo vaak is een club als Go Ahead niet in staat zo'n ervaren speler binnen te halen. Sander weet dondersgoed wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner