29.08.2014 16:38

Alflen: 'Heerenveen-uit altijd lastig'

FC Utrecht werkt met vertrouwen toe naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Domstedelingen willen de 1-2 zege op bezoek bij Feyenoord een goed vervolg geven in Friesland. Een makkelijke avond gaat het echter niet worden, denkt Utrecht-trainer Robby Alflen.

''SC Heerenveen-uit is altijd een lastige wedstrijd. In Friesland staat al jaren een aardige ploeg. Ook dit seizoen. Aan de bal zijn ze heel aardig. Ze willen vooruit spelen, rouleren goed op het middenveld en de backs komen graag en regelmatig mee op. Dat maakt sc Heerenveen tot een lastig te bespelen ploeg. Maar wij gaan met ons eigen strijdplan voor een goed resultaat'', zegt Alflen op de website van Utrecht.

Deze week versterkte de club zich met de Zweedse jeugdinternational Kristoffer Peterson (19). RTV Utrecht verwacht dat de vleugelaanvaller een basisplaats krijgt tegen Heerenveen. Dat heeft ook te maken, omdat de spoeling in de voorste linie dun is. Leon de Kogel en Ruud Boymans waren bijvoorbeeld niet aanwezig op de training. 
Het duel met Heerenveen begint zaterdagavond om 20.45 uur in het Abe Lenstra stadion.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner