31.08.2014 09:05

Mark Uth: "Dit had ik wel even nodig"

Volgens de statistieken had Mark Uth al ruim 1100 minuten niet gescoord in de Eredivisie. "Het vorige seizoen bij Heracles Almelo heb ik afgesloten'', glimlachte de Duitse aanvaller van sc Heerenveen na zijn fraaie hattrick zaterdag tegen FC Utrecht (3-1). "Voor mij waren het dit seizoen dus eigenlijk maar drie duels dat ik nog niet had gescoord. Eindelijk is het nu gelukt. Dit had ik wel even nodig. Als ik eens een keer scoor, dan maak ik er gelijk veel.''

Uth bevrijdde zichzelf met een trefzeker hoogstandje in de derde minuut. ,"Die snelle goal was zowel voor de ploeg als voor mij belangrijk. Dat gaf een beetje rust. Gezien onze kansen hadden we eigenlijk met 5-0 of 6-0 moeten winnen. Maar het was toch een leuke en goede avond. We moeten nu zo doorgaan. Of ik nu los ben? Ik hoop het'', gaf hij bij FOX Sports te kennen.