31.08.2014 18:44

Twente en Feyenoord weten niet te scoren in Enschede

Een belangrijk moment in de wedstrijd: in de 34e minuut stopt Nick Marsman (m.) een strafschop van Mitchell te Vrede (r.). (31-08-2014)
Een belangrijk moment in de wedstrijd: in de 34e minuut stopt Nick Marsman (m.) een strafschop van Mitchell te Vrede (r.). (31-08-2014)

Het duel tussen FC Twente en Feyenoord eindigde zondagmiddag in een doelpuntloos gelijkspel. In de Enschedese Grolsch Veste hadden de bezoekers het betere van het spel en zij kregen dan ook de meeste mogelijkheden. Mede doordat Mitchell te Vrede een strafschop miste, kwam er echter geen winnaar.

In de eerste 45 minuten was Feyenoord de bovenliggende ploeg. De Rotterdammers waren feller en kregen de grootste kansen. FC Twente kwam eigenlijk tot geen enkele uitgespeelde aanval en was voornamelijk gevaarlijk via afstandsschoten. Geen van deze pogingen trof echter doel. Zoals gezegd waren de beste kansen voor rust voor de bezoekers. Zo schoot Jean-Paul Boëtius al na tien minuten in kansrijke positie de bal in het zijnet en ontsnapte Darryl Lachman toen hij een voorzet van diezelfde Boëtius totaal verkeerd raakte en bijna in zijn eigen doel zag belanden. De lat hielp Lachman en voorkwam een Rotterdamse voorsprong. Dé grootste kans in de eerste helft was echter voor Te Vrede. Cuco Martina stopte Boëtius op onreglementaire wijze in het strafschopgebied van de Tukkers en een strafschop was het gevolg. Twente-doelman Nick Marsman keerde de inzet van Te Vrede op knappe wijze en voorkwam zo dat zijn ploeg ruim tien minuten voor rust op achterstand kwam.

Na de hervatting was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen, maar gescoord werd er niet. Een fraai afstandsschot van Kamohelo Mokotjo werd knap uit het doel getikt door Feyenoord-goalie Erwin Mulder en een kansrijke poging van Kyle Ebecilio werd in het Rotterdamse strafschopgebied geblokt door Miquel Nelom. Aan Rotterdamse zijde waren de beste mogelijkheden voor Te Vrede, Jordy Clasie en Elvis Manu. Op aangeven van invaller Manu schoot de spits rakelings naast en vlak voor tijd vloog een kopbal van Clasie ook maar net naast. In de laatste seconden was het alsnog bijna raak voor Feyenoord, maar de kopbal van Manu werd voor de doellijn weggehaald door Martina. Zo eindigde het leuke duel in een doelpuntloos gelijkspel. Zowel FC Twente als Feyenoord schiet daar weinig mee op. De Tukkers wachten nog op hun eerste zege en de ploeg uit Rotterdam staat na vier duels met vijf punten in de middenmoot.  

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner