01.09.2014 23:36

Update: Zimling officieel speler van Ajax

Niki Zimling (r.) probeert de bal af te pakken van Vurnon Anita tijdens NEC - Ajax. (17-04-2011)
Niki Zimling (r.) probeert de bal af te pakken van Vurnon Anita tijdens NEC - Ajax. (17-04-2011)

Ajax heeft een drietal spelers op het oog om Daley Blind te vervangen. Hedwiges Maduro, Niki Zimling en Marko Vejinović zouden op het lijstje van de Amsterdammers staan.

Volgens De Telegraaf zal Ajax maandag beslissen of één van deze drie spelers nog voor het verstrijken van de transferdeadline naar Amsterdam vertrekt. Maduro, die momenteel op de loonlijst staat bij PAOK Saloniki, speelde in het verleden al voor de Amsterdammers.

De Deense middenvelder Zimling staat momenteel onder contract bij 1. FSV Mainz 05. In het verleden speelde hij zijn wedstrijden voor NEC Nijmegen. Vejinović speelde onlangs nog in de Amsterdam ArenA. De middenvelder ging met Vitesse met 4-1 onderuit, maar desondanks liet Vejinović kennelijk een goede indruk achter op Ajax.

Update: 01-09-2014: 18:50

Ajax heeft een lijstje op de dag van de transferdeadline afgewerkt en lijkt nu vol te gaan voor Niki Zimling. Dit meldt Mike Verweij, sportjournalist in dienst van De Telegraaf.

Ajax toonde eerste interesse in Hedwiges Maduro en Marko Vejinović, maar de pijlen zijn nu dus gericht op de oud-speler van NEC. Zimling moet ongeveer twee miljoen euro kosten, wat betekent dat Ajax ongeveer vijftig Zimlings kan halen met het geld dat in de clubkas zit.

Update: 01-09-2014: 22:51

Ajax en 1. FSV Mainz 05 hebben een akkoord bereikt over de huur van Niki Zimling. Dit meldt Simon Zwartkruis een uur voor het verstrijken van de transferdeadline. Ajax heeft tevens een optie tot koop opgenomen.

De Ajaxwatcher in dienst van Voetbal International meldt dat er nog enkele formaliteiten af te handelen zijn. Ajax is op zoek naar een controlerende middenvelder na het vertrek van Daley Blind, die maandagavond officieel naar Manchester United vertrok.

Update: 01-09-2014: 23:36

Ajax heeft de transfer van Niki Zimling naar Amsterdam bevestigd. De huidige landskampioen huurt de Deense middenvelder voor één seizoen van 1. FSV Mainz 05. Ajax heeft een optie tot koop in het contract opgenomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner