03.09.2014 19:12

Kalou: ''Feyenoord is mijn club''

Salomon Kalou maakte in de afgelopen transferperiode de overstap van Lille naar Hertha BSC. Daarmee is de Duitse club uit Berlijn de vijfde werkgever van de 29-jarige Ivoriaan. Op de vraag wie van deze vijf zijn lievelingsclub is, is de aanvaller duidelijk: ''Feyenoord Rotterdam.''

''Daar heeft mijn broer (Bonaventure, red.) jaren voor gespeeld én ik heb daar mijn eerste stappen als professioneel voetballer gezet. Maar nu is het even Hertha'', zegt hij in gesprek met Bild. 

Kalou maakte op 30 november 2003 zijn debuut voor de Rotterdammers. Dat was nota bene in de Klassieker tegen Ajax. Hij viel twintig minuten voor tijd in voor Anthony Lurling, maar kon niet voorkomen dat Feyenoord met 2-0 onderuit ging bij de aartsrivaal uit Amsterdam.

Kalou groeide binnen een aantal jaar uit tot een belangrijke speler voor Feyenoord en dat bleef niet onopgemerkt bij topclubs uit Europa. Chelsea haalde Kalou uiteindelijk binnen en had hem zes jaar op de loonlijst staan. De afgelopen twee jaar speelde de oud-Feyenoorder in Frankrijk bij Lille, dat hem deze zomer verkocht aan Hertha.

Kalou heeft er zin aan om bij zijn nieuwe club te beginnen. ''Ik houd van uitdagingen. De club speelt leuk aanvallend voetbal en Berlijn is natuurlijk een geweldige stad.''
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner