04.09.2014 20:39

Ten Rouwelaar spreekt over 'goed gevoel'

Jelle ten Rouwelaar voelt zich op zijn plek bij NAC Breda. Dat was voor de doelman een reden om vlak voor het verstrijken van de deadline van de transfermarkt niet in te gaan op een aanbieding van PEC Zwolle. 

"Het gevoel bij NAC is enorm", legt de doelverdediger uit op de website van zijn werkgever. "In de week voorafgaand aan PEC Zwolle werd ik op de hoogte gesteld van de interesse. Ik heb geluisterd en nagedacht over hun verhaal, een serieus verhaal. Het is een club die vol in ontwikkeling is de laatste jaren. Als zo'n club interesse toont is het normaal dat dat je streelt."

"Zondag heb ik mezelf een aantal vragen gesteld. Veel van die vragen werden op het veld beantwoord. Ik weet bij NAC wat er mooi en minder mooi is, maar het gevoel bij deze club is enorm. Tijdens de wedstrijd besefte ik wat NAC zo speciaal maakt. Het stadion, het publiek dat de ploeg altijd naar voren schreeuwt, de sfeer. Dat is uniek."

"Ik heb het gevoel dat ik uit Breda kom. Ik ken de wegen binnendoor, de straten. Als iemand mij vraagt waar ze iets kunnen vinden, kan ik het precies vertellen. Het voelt alsof ik hier vandaan kom, in plaats van uit Friesland. Dat speelt ook mee als je een eventuele overstap wil maken. Alles gaat door je heen. Ga je daar wonen of ga je elke dag op en neer rijden? Als je er gaat wonen, hoe ga je je sociale leven weer opbouwen? Dan zijn zaken waar je over nadenkt."

"Al een aantal jaar voel ik me verantwoordelijk voor de club. Ik ben de aanvoerder, een van de oudere spelers in de groep. Het is goed om te zien dat de club nu stappen maakt, ook al zijn het maar kleine. Het gevoel is positief. De komende twee, drie jaar moeten we verder groeien. We hebben een groep die heel graag vooruit wil, dat merk je. Ook dat is belangrijk voor mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner