09.09.2014 16:58

Excelsior bevestigt komst Coutinho

'Thumbs up' van Gino Coutinho tijdens de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag. (01-02-2014)
'Thumbs up' van Gino Coutinho tijdens de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag. (01-02-2014)

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu definitief: Excelsior gaat in zee met Gino Coutinho. De promovendus meldt op de officiële clubwebsite dat de doelman deze week een contract voor één seizoen in Rotterdam zal tekenen. Alvorens de definitieve handtekeningen worden gezet, moet Coutinho woensdag nog wel medisch worden gekeurd.

"Ik wilde aan een nieuw avontuur beginnen in het buitenland", vertelt Coutinho op de clubwebsite van Excelsior. De doelman vertrok de afgelopen zomer bij Excelsior. "Er kwamen ook wel dingen voorbij, maar niet waar ik naar opzoek was. Excelsior had al eerder geïnformeerd net als wat andere clubs, maar toen gaf ik aan dat ik nog even wilde wachten." Bij de tweede poging van de Rotterdammers hapte hij wel toe.

"Of ik zondag tegen Vitesse kan spelen? Dat moeten de trainingen deze week gaan uitwijzen. Ik ben naar Excelsior gekomen om te spelen, maar ik zal mijn plek in de ploeg moeten verdienen. Excelsior is in elk geval een mooie club met een goede ploeg. Ik heb er veel zin in om voor Excelsior te spelen", aldus Coutinho.

Trainer Marinus Dijkhuizen is tevreden met de komst van de 32-jarige sluitpost. "Wij zijn blij dat we Gino hebben kunnen binnenhalen. Normaal is iemand met zijn ervaring niet haalbaar voor ons. We hebben hem eerder benaderd en toen lukte het niet en daarom is het mooi dat het nu wel is gelukt." Bij Excelsior begon Jordy Deckers dit seizoen als eerste doelman, maar hij blunderde in de eerste competitiewedstrijden een aantal keer opzichtig. De verwachting is dat Coutinho de nieuwe eerste keeper wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner