12.09.2014 12:29

FC Utrecht legt Ruiter langer vast

Doelman Robbin Ruiter tijdens de spelerspresentatie van FC Utrecht voor het seizoen 2014/2015. (07-07-2014)
Doelman Robbin Ruiter tijdens de spelerspresentatie van FC Utrecht voor het seizoen 2014/2015. (07-07-2014)

Dankzij de inkomsten uit de transfer van Jens Toornstra heeft FC Utrecht Robbin Ruiter langer aan zich gebonden. De club uit de Domstad heeft het contract van de doelman opengebroken en met één seizoen, tot medio 2017, verlengd.

"Het vertrouwen dat de club in mij heeft getoond, doet me goed. Ik ben blij dat ik na twee mooie seizoenen bij FC Utrecht nu een contract heb mogen ondertekenen dat me nog een seizoen langer aan de club verbindt", laat de 27-jarige Ruiter op de clubwebsite weten. "Er was concrete interesse van diverse clubs, maar FC Utrecht gaf duidelijk aan mij heel graag te willen behouden. Het feit dat ik nu voor een jaar heb bijgetekend, onderstreept nog maar eens dat ik het hier hartstikke goed naar mijn zin heb."

De club is ook opgetogen door de contractverlenging van Ruiter. "We zijn er ontzettend blij mee en zeer trots op dat we Robbin langer aan ons hebben verbonden. Dit hebben we kunnen doen dankzij de inkomsten uit de transfer van Jens Toornstra", legt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff uit. "Zo kunnen we onze selectie kwalitatief op peil houden om aan onze ambities te kunnen blijven voldoen."

"Gedurende de voorbije twee seizoenen hebben we Robbin in Utrecht leren kennen als een betrouwbare, betrokken en gepassioneerde keeper", vervolgt De Kruijff. "Dat hij er ondanks de interesse van diverse clubs voor heeft gekozen om zijn contract bij FC Utrecht te verlengen, geeft aan dat het goede gevoel wederzijds is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner