12.09.2014 14:43

De Boer lovend over nieuweling Zimling

Trainer Frank de Boer van Ajax heeft zich in de aanloop naar de thuiswedstrijd zaterdag tegen hekkensluiter Heracles Almelo lovend uitgelaten over aanwinst Niki Zimling. "Hij maakt een zeer positieve indruk", liet de oud-international vrijdag weten. "Hij is fit genoeg om bij de selectie te zitten. In jongens als Moisander, Schöne, Klaassen, Boilesen en Veltman zie ik leiders. Zimling kan daar ook bij komen."

Zimling werd begin deze maand vlak voor het sluiten van de transfermarkt gehuurd van de Duitse club FSV Mainz 05, met een optie tot koop. De 29-jarige Deen speelde eerder in de eredivisie voor NEC. Hij is gehaald als vervanger van Daley Blind, die naar Manchester United verhuisde. "Zimling zat al langer in mijn achterhoofd. Zijn ervaring en kwaliteit gaven de doorslag", gaf De Boer te kennen.

Volgens De Boer, die alleen nog de geblesseerde Viktor Fischer moet missen, heeft het nog puntloze Heracles niets te verliezen in de Amsterdam ArenA. "Wij moeten na twee nederlagen gewoon winnen", zo doelde hij op de mislukte wedstrijden tegen PSV (1-3) en FC Groningen (2-0). "In die duels waren we te naïef in verdedigend opzicht. Dat mag niet. Je hoopt nu op een paar goede uitslagen en dat we daardoor in een flow komen."

Heracles mist door blessures liefst zes spelers: Dario Vujicevic (voet), Denni Avdic (hamstring), Bram Castro (jukbeen), Rick Hemmink (knie), Edwin Gyasi (hamstring) en Fahd Aktaou (niet wedstrijdfit). Assistent-trainer John Stegeman debuteert als interim-coach op de bank bij de Tukkers. De ex-prof vervangt hoofdcoach Jan de Jonge, die na de slechte competitiestart werd ontslagen. Stegeman is in het bezit van het hoogste trainersdiploma.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner