13.09.2014 21:57

Lens belangrijk voor Dinamo Kiev

Jeremain Lens heeft zich zaterdagavond met twee assists verdienstelijk gemaakt. Zijn voorbereidend werk was niet genoeg om Dinamo Kiev aan de zege te helpen in de uitwedstrijd tegen Zorja Loehansk, gespeeld in Zaporozje: 2-2.

De gastheren, die door het oorlogsgeweld in het oosten van Oekraïne altijd op reis moeten, namen halverwege de eerste helft een voorsprong. Na rust kwam Dinamo sterk terug met treffers van de Pool Lukasz Teodorczyk en invaller Artem Kravets op aangeven van Lens. Kravets scoorde twee minuten voor het slotsignaal. Diep in blessuretijd redde Zeljko Ljubenovic een punt voor Zorja.

Dinamo heeft na zes duels 14 punten, vier punten minder dan koploper Sjachtar Donetsk, en bezet daarmee de derde plaats achter Dnjepr Djnepropetrovsk. Beide concurrenten wonnen wel.