14.09.2014 21:41

Dijkhuizen realistisch: "Viel niets te halen"

Volgens Marinus Dijkhuizen was Vitesse zondagmiddag 'een maatje te groot' voor Excelsior. De oefenmeester van de Rotterdamse club zag dat de Arnhemmers in eigen huis met 3-1 te sterk waren. Daar viel niets op af te dingen, vond Dijkhuizen.

"Er viel voor ons niets te halen. Zij waren heer en meester, fysiek en technisch. Dit is de eerste keer dat een tegenstander echt veel beter was", analyseert Dijkhuizen tegenover RTV Rijnmond. "Het was een matige prestatie van ons. We hadden voor een behoudende tactiek gekozen, maar daardoor dwongen wij zelf minder af. We lieten het gebeuren. In de tweede helft speelden we aanvallender, zetten we sneller druk, maar daardoor geef je wel ruimte weg. Vitesse was een maatje te groot."

Toch duurde het lang voordat Vitesse eindelijk tot scoren kwam. Dijkhuizen hoopte op een 0-0 ruststand, maar vlak voor het fluitsignaal scoorde spits Abiol Dauda uit een hoekschop. "Ik zat al naar de klok te kijken. Die 1-0 was een klote moment, daar baal ik van. Een standaardsituatie, dat mag ons niet overkomen. Een kwalijke zaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner