15.09.2014 10:56

"De verschillen zijn niet meer zo groot"

Onder andere PEC Zwolle (tweede) en SC Cambuur (derde) doen het dit seizoen boven verwachting goed in de Eredivisie. De trainer van de Zwollenaren, Ron Jans, is niet verbaasd dat zijn ploeg in de top van de ranglijst terug te vinden is.

PEC Zwolle versloeg dit seizoen Ajax al in de Johan Cruijf Schaal en zaterdag kreeg ook PSV klop van de houder van de KNVB Beker. Jans was echter niet verrast door de uitslag. "De topclubs zijn beter dan wij. PSV is over een heel seizoen bekeken beter dan PEC Zwolle en aan het einde van de rit is Ajax of PSV kampioen. Maar de verschillen zijn niet meer zo groot", laat Jans aan De Telegraaf weten. "Al een paar jaar heb je het gevoel, als er een topclub langskomt, dat je niet kansloos hoeft te zijn.

"Ik ben niet onder de indruk van PSV als het over de kwaliteit van het positiespel gaat en de tegenstander de wil opleggen", gaat Jans verder. "Maar ik ben wel onder de indruk van PSV als je kijkt naar hoe het staat en hoeveel individuele klasse ze hebben. Ze spelen echt als team en ze geven normaal gesproken weinig weg. En ze zijn in de counter razend gevaarlijk. Daarom was het geen nadeel voor ons, dat Depay zo snel uitviel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner