19.09.2014 14:14

Heerenveen ongewijzigd tegen Vitesse

SC Heerenveen boekte zaterdag een 0-1 zege bij AZ. De elf spelers die in Alkmaar aan de aftrap verschenen zijn ook komende zaterdag op bezoek bij Vitesse weer basisspeler. Trainer Dwight Lodeweges kan geen beroep doen op de geblesseerden Sam Larsson en Jeroen Lumu.

Het gaat wel de goede kant op met herstel van de beide aanvallers. Larsson sluit waarschijnlijk maandag weer bij de groep aan, Lumu mogelijk al een dag eerder. Omdat Larsson niet inzetbaar is, begint Morten Thorsby net als tegen AZ weer op de linkerflank. ''Morten begon tegen AZ onzeker, maar groeide in de wedstrijd. Zijn kwaliteit, de passing, kwam steeds beter tot uiting. Hij heeft links voorin bovendien ruimte, dat ligt hem wel. Hij is een type dat graag fladdert en zwerft over het veld.’', zegt Lodweges over Thorsby op de website van Heerenveen.

De Friezen lieten tegen AZ met name in de eerste helft aardig voetbal zien. De ploeg had in die periode telkens de regie over het spel. Datzelfde recept wil Lodeweges gebruiken in Arnhem. ''We houden rekening met Vitesse, maar moeten onze eigen stijl niet verloochenen. We willen opnieuw naar voren voetballen. Het kan een aardig potje worden'', aldus de keuzeheer.

Opstelling sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs, Van Aken, Van Anholt; Van den Berg, Sinkgraven, De Roon; Slagveer, Uth en Thorsby.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner