20.09.2014 22:37

Geen winnaar in een matige Slag om Arnhem

In een wedstrijd met twee gezichten hebben Vitesse en sc Heerenveen zaterdagavond de punten gedeeld in de Eredivisie. Een boeiende eerste en een ronduit saaie tweede helft zorgden uiteindelijk voor een 1-1.

Vitesse en sc Heerenveen begonnen niet goed, waardoor het eerste gevaarlijke moment eigenlijk ook meteen de eerste treffer opleverde. Morten Thorsby leek zich te verslikken in de bal, maar kon het speeltuig toch meegeven aan Mark Uth. De spits van sc Heerenveen aarzelde niet en ramde de bal in de korte hoek achter Piet Velthuizen. Heel lang konden de Friezen niet genieten van de voorsprong, want na een half uur speelde mikte Davy Pröpper raak vanaf de rand van de zestien. Het spel ging na de twee doelpunten wat sneller op en neer, wat de amusementswaarde goed deed. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste 45 minuten.

Blijkbaar legden Vitesse en sc Heerenveen alles in de eerste helft, want in het tweede bedrijf gebeurde er bijzonder weinig. Luciano Slagveer was gevaarlijk door vanaf rechts naar binnen te komen en recht op Velthuizen te schieten en verdediger Wallace schoot in de korte hoek hard op de vuisten van Kristoffer Nordfeldt. De veteranen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten, met in het bijzonder de Slag om Arnhem, die zeventig jaar geleden plaatsvond, waren allang ingekakt toen Danny Makkelie voor het laatst op zijn fluitje blies.

Door het gelijkspel heeft Vitesse er weer een puntje bij, maar kan het de overwinning tegen Excelsior van vorige week geen goed vervolg geven. De Arnhemmers blijven hierdoor in de onderste regio van de Eredivisie bivakkeren. Het sc Heerenveen van Dwight Lodeweges blijft bovenin meedraaien, maar moet de voetbalzondag afwachten om te kijken of Ajax, PEC Zwolle, SC Cambuur en PSV profiteren van het Friese puntverlies.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner