22.09.2014 16:27

Willem II op zoek naar relschoppers

Willem II gaat op zoek naar supporters die vrijdag tijdens en na de wedstrijd tegen NAC ongeregeldheden hebben veroorzaakt. De club heeft dat maandag laten weten na een gesprek met de gemeente Tilburg. De gemeente wil de betrokken raddraaiers met een gebiedsverbod straffen, aldus een woordvoerder.

Stewards van Willem II werden vrijdag mishandeld, er werd vuurwerk afgestoken en op het veld gegooid. In een rond het stadion zijn vernielingen aangericht. Bij supporterscafé Goodfellas keerde een grote groep Tilburgse supporters zich na de wedstrijd tegen de politie. De politie werd bekogeld en er werden vernielingen aangericht aan het café en politieauto's. Drie politiemensen raakten gewond. Er werden twee arrestaties verricht. De gemeente dreigt ook met sancties tegen het café.

Willem II vreest sancties van de KNVB en gaat in overleg met supportersverenigingen. "Dit gedrag kan de club niet tolereren'', staat in een verklaring. De Tilburgse club won de derby tegen de aartsrivalen uit Breda door een doelpunt in de blessuretijd (2-1).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner