26.09.2014 14:01

Update: Schöne nog niet tegen NAC Breda

Ajax hoeft Lasse Schöne waarschijnlijk minder lang te missen dan verwacht. De Deense sterkhouder heeft slechts een verrekking in de lies opgelopen en is mogelijk in de volgende competitiewedstrijd van Ajax inzetbaar.

Dit meldt Simon Zwartkruis, clubwatcher van de Voetbal International. Schöne raakte in het Champions Leagueduel tegen Paris Saint-Germain geblesseerd na het nemen van een corner en gedacht werd aan een blessure die hem meerdere weken aan de kant zou houden.

Het is echter niet ondenkbaar dat Schöne tegen NAC Breda, de tegenstander van Ajax op de zaterdagavond, weer terugkeert. De Deen mist dan alleen het bekerduel tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer. Daarnaast speelde Schöne niet mee in De Klassieker, die Ajax met meer geluk dan wijsheid met 1-0 won.

Ajax staat momenteel tweede in de Eredivisie met drie punten achterstand op PSV. De Amsterdammers kennen een zware seizoenstart, met onder andere Vitesse, PSV, Feyenoord en FC Twente als tegenstanders. Schöne is op dit moment topscorer van Ajax, met drie doelpunten. Daarnaast leverde hij ook de meeste assists af voor de Amsterdammers. Driemaal vond hij een scorende ploeggenoot met een pass.

26-09-2014 14:01:22 - Update: Schöne nog niet tegen NAC Breda

Lasse Schöne zal aanstaande zaterdag nog niet in actie komen tegen NAC Breda. Tijdens een persconferentie meldde Ajax-trainer Frank de Boer dat de Deen nog niet helemaal hersteld is van en liesblessure en derhalve niet is opgenomen in de wedstrijdselectie. "Lasse kan al veel dingen 100 procent, maar in de dingen waar hij goed in is, zit nog wat twijfel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner