23.09.2014 20:19

Pover NAC bekert door na zevenklapper

De Bredanaars speelden een ontzettend matige wedstrijd, maar mogen zich toch melden in de derde ronde van de KNVB beker. Spakenburg werd in de tweede ronde met 4-3 verslagen. De thuisploeg deed niets onder voor de eredivisionist en zal balen dat NAC uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging.

NAC Breda speelde een ontzettend matige eerste helft. De voorsprong van Spakenburg na achttien minuten was dan ook terecht. De thuisploeg begon fel en daar had NAC het zichtbaar moeilijk mee. Peter de Lange veroverde op het middenveld de bal en stuurde Nick Tol weg. De middenvelder wist voor het doel Kees Pier Tol te bereiken, die de 1-0 achter doelman Jelle ten Rouwelaar schoot.

De Bredanaars bleven pover spelen, maar gingen toch rusten met een voorsprong. Uroš Matić schoot uit het niets de 1-1 tegen de touwen. De Serviër ontdeed zich van zijn directe tegenstander en verraste vervolgens doelman Sven Taberima in de korte hoek. Vlak voor de theepauze schoot Joeri de Kamps de bezoekers op voorsprong. Na een prima actie zocht de middenvelder de combinatie met Jeffrey Sarpong en vervolgens schoot hij de bal binnen: 1-2. Tussendoor was De Kamps nog belangrijk geweest door een poging van Salim Amerzgiou van de doellijn te halen.

Ook in de tweede helft bleef NAC matig spelen. Toch wist NAC de voorsprong uit te breiden. Na een grove fout van Niels Buijtenhuis kon Mats Seuntjens profiteren en de 1-3 maken. De wedstrijd leek beslist, maar daar dacht de thuisploeg anders over. Buijtenhuis ging niet bij de pakken neerzitten en kopte in de zeventigste minuut raak uit een hoekschop van Dominique Scholten: 2-3. Vijf minuten later dacht NAC Spakenburg definitief van zich af te schudden. Jeffrey Sarpong liet doelman Taberima kansloos met een droge schuiver: 2-4.

Spakenburg bleef echter vechten en kwam wéér terug in de wedstrijd. Na een gruwelijke fout van Kenny van der Weg kwamen ‘De Blauwen’ op 3-4. Ten Rouwelaar kon in eerste instantie nog redding brengen, maar De Lange schoot de rebound binnen: 3-4. Spakenburg ging in de slotfase alles of niets spelen, maar het bleef bij 3-4 op Sportpark De Westmaat. Komend weekend zal NAC een betere vorm moeten tonen tegen Ajax, terwijl Spakenburg de zure nasmaak hoopt weg te spoelen met een overwinning op Scheveningen.

Door: Jurre Hermans