26.09.2014 08:50

Pasveer doet alles voor basisplaats PSV

Wekelijks zit Remko Pasveer zich te verbijten op de bank bij PSV. De 30-jarige doelman weet dat Jeroen Zoet de nummer één is in Eindhoven, maar Pasveer weigert zich daar zomaar bij neer te leggen. "Ik doe er alles aan om Jeroen onder druk te houden en de trainer te laten twijfelen. Op de momenten dat ik het wél mag laten zien, moet ik er staan. Dat is voor nu mijn taak hier", zegt Pasveer, die donderdag in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht weer eens zo'n zeldzame kans kreeg.

De Tukker was de afgelopen 4 jaar de vaste doelman van Heracles Almelo, de club waarbij hij zelfs uitgroeide tot aanvoerder. Maar de ambitieuze Pasveer wilde deze zomer een stap hogerop en twijfelde daarom niet toen PSV hem een contract aanbood. Pasveer wist weliswaar dat (neo-)international Zoet de onbetwiste nummer 1 is in Eindhoven, maar hij besloot vol voor zijn kans te gaan. "Logisch toch? Ik kies er niet zelf voor op de bank te gaan zitten. Dan sta je namelijk stil en dat heeft geen zin, dat is voor mij niet goed en voor Jeroen ook niet. Concurrentie is juist goed, daardoor hou je elkaar scherp en kun je prijzen winnen. Daar gaat het om."

Hoewel het voor de buitenwacht niet meer dan logisch was dat trainer Phillip Cocu dit seizoen vasthield aan Zoet als eerste doelman, kan Pasveer dat nog steeds moeilijk accepteren. "De trainer heeft uitgelegd waarom hij voor Zoet koos. Het is mijn taak om het tegendeel te bewijzen en daar doe ik iedere dag mijn stinkende best voor." Pasveer mocht als beloning voor zijn werk in de voorronde van de Europa League al een wedstrijdje keepen en stond donderdag tegen FC Utrecht (2-0) voor de tweede keer onder de lat.

Pasveer had met een aantal knappe reddingen zelfs een belangrijk aandeel in de bekerzege van PSV. "Mijn belangrijkste actie was in de tweede helft bij dat schot van Rubio Rubin. Als het 2-1 was geworden, weet je zeker in bekervoetbal dat er van alles kan gebeuren." De ervaren sluitpost bewees dat Cocu altijd op hem kan terugvallen als dat nodig is. Maar het liefst wil Pasveer meer dan dat. "Dit zijn de momenten waarvoor ik leef, die spanningsopbouw en dan een wedstrijd spelen. Dat doe ik het liefst. Nu heb ik echt een uitlaatklep gehad, dat geeft een prettig gevoel. Ik probeer deze rol zo goed mogelijk te vervullen en toe te werken naar een andere. Want ik wil graag spelen en zal daar alles voor doen. Ik ga er in ieder geval vanuit dat ik alle bekerwedstrijden keep."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner