26.09.2014 15:29

Dijkhuizen: "We hebben respect afgedwongen"

Excelsior is het Eredivisie-seizoen goed begonnen met acht punten uit zes duels. De Kralingers spelen aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur en gaan voor de volle buit.

Op Woudestein heeft het team van Trainer Marinus Dijkhuizen nog niet verloren en dat wil hij zou houden. "Wij spelen thuis goed. Je moet ook 70 a 75 procent van je punten thuis pakken", aldus de Excelsior-trainer tegenover RTV Rijnmond. "Dat is belangrijk, zeker ook tegen SC Cambuur. Ik denk dat wij inmiddels ook respect hebben afgedwongen door onze manier van spelen. We worden niet meer gezien als klein cluppie. De geluiden zijn positief, bij supporters en mensen van buitenaf."

Voor Dijkhuizen is het duel met SC Cambuur bijzonder. De trainer speelde jarenlang bij de club uit Leeuwarden en gaf aan het begin van het seizoen aan dat een van zijn dromen is om een keer hoofdtrainer te worden bij de club uit de Friese hoofdstad. "Zoiets telt niet in je voorbereiding, maar het is wel bijzonder. Je krijgt net wat meer telefoontjes. Ik heb daar ook een mooi afscheid gehad als speler."

De trainer van Excelsior spreekt positief over de tegenstander. "Een goeie ploeg, ik heb ze gezien tegen PSV (0-4 verlies, red) en FC Den Bosch (4-0 winst, red.). Een voetballend elftal met een goed positiespel. Ze willen het publiek vermaken. En goals maken. Ze zitten in een goede fase, maar hebben tegen wel een tikje gehad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner