28.09.2014 16:27

FC Groningen wint in matig duel van Willem II

FC Groningen heeft in een matige wedstrijd de drie punten in eigen huis gehouden. De Groningers wonnen met 1-0 van Willem II. De enige treffer kwam op naam van Michael de Leeuw. Hij benutte onberispelijk een strafschop.

Het eerste half uur in Groningen was er helemaal niks te bleven. Fouten en slordigheden waren troef. Na een half uur ontbrandde de wedstrijd. Eerst was het Tjaronn Chery die Kostas Lamprou testte met een gevaarlijke vrije trap, maar de Griekse keeper redde bekwaam. Even later kreeg Chery andermaal een vrije trap te nemen. Zijn inzet werd geblokt door Jerson Cabral, maar dit gebeurde met de arm en Nijhuis kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Michael de Leeuw ontfermde zich over de elfmetertrap en deed dat onberispelijk: 1-0.

Binnen een tijdsbestek van zeven minuten na de openingstreffer claimde Willem II twee keer een strafschop. Eerst maakte Tom Hiariej hands in de zestien en daarna ging Ben Sahar over de knie bij Eric Botteghin in het strafschopgebied.  Beide keren achtte arbiter Bas Nijhuis het niet voldoende voor een strafschop, dit tot grote ontsteltenis van Willem II trainer Jurgen Streppel.

De tweede helft begon direct spectaculair. Met schoten van Lindgren, Hiariej,Chery, Cabral en Braber leefde de wedstrijd weer helemaal op. Beide ploegen waren ook stukken feller dan in het eerste bedrijf en dat maakte het duel aantrekkelijk.

De grootste kans van de wedstrijd was voor Stijn Wuytens. Na een goede individuele actie kwam hij oog in oog met Sergio Padt te staan. De middenvelder had de hoeken voor het uitzoeken, maar hij schoof de bal met zijn rechtervoet naast.

Het bleek het laatste wapenfeit van een al met al matige wedstrijd te zijn. FC Groningen houdt de punten dus in eigen huis. De Groningers staan met twaalf punten in ieder geval voor twee uur zesde. Willem II zakt een plaatsje en staat nu tiende. Volgende week moet FC Groningen op bezoek in de Kuip. Willem II krijgt SC Heerenveen op visite.