28.09.2014 20:13

Nijhuis: "Absoluut geen strafschop"

Hoewel Jurgen Streppel er zeker van is dat Willem II minimaal één strafschop had moeten krijgen, was scheidsrechter Bas Nijhuis van mening dat hij juist heeft gehandeld bij de twee 'strafschopmomenten'.

Bij de eerste situatie zou Groningen-speler Tom Hiariej hands gemaakt heben. "Ik vond het in het veld geen penalty en nu ik de beelden heb teruggezien kan ik zeggen dat het absoluut geen hands was", aldus Nijhuis in gesprek met FOX Sports. "Er was niet voldoende afstand tussen de speler en daarnaast hield de speler zijn hand naast zijn lichaam. Het was dus absoluut geen strafschop, want er was geen sprake van opzet."

Bij de tweede situatie ging Willem II-aanvaller Ben Sahar in het strafschopgebied naar de grond na een wilde ingreep van FC Groningen-verdediger Eric Botteghin. "De speler ging een duel aan en op dat moment hield de speler van Willem II, Ben Sahar, iets in. Hierdoor kon Botteghin geen kant op en kwam hij in botsing. Daarom is het in mijn ogen geen overtreding", stelt Nijhuis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner