01.10.2014 19:36

PEC Zwolle hoopt op fitte Lukoki tegen Ajax

Het moet meezitten wil Jody Lukoki het competitieduel van PEC Zwolle met Ajax halen. De aanvaller van de bekerhouder is op de weg terug van een knieblessure, maar het is de vraag of hij de wedstrijd van zondag haalt. 

Lukoki miste de door de kwetsuur de Overijsselse derby tegen Heracles Almelo (4-2) en werd ook nog geveld door buikgriep. Langzaam gaat het inmiddels de goede kant op met Lukoki. "Op zijn vroegst donderdag kan Jody de groepstraining hervatten. Hopelijk gaat het daarna zo voorspoedig dat hij zondag inzetbaar is, al is de kans groot dat een plek op de bank het maximale is. Niet alleen is het voor Jody zelf een speciale wedstrijd, wij kunnen hem ook goed gebruiken. Met zijn diepgang en snelheid is hij een wapen", zegt PEC-trainer Ron Jans tegen Voetbal International.

Ajax - PEC Zwolle is een interessant duel, omdat de beide ploegen de koppositie delen met PSV. De Zwollenaren blijken ondertussen een angstgegner te zijn voor Ajax, omdat de bekerfinale en wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal al een prooi was voor PEC. "Het zal toch niet dat Ajax drie keer achter elkaar van PEC Zwolle verliest? Ajax in eigen huis is in mijn ogen nog wel gewoon favoriet tegen ons. Maar de vorige twee keer wisten we een manier te vinden om ze te verslaan, wij buigen ons nu over een aanpak om dat een derde keer te doen. Eén ding staat vast: wij gaan met vertrouwen naar Amsterdam'', besluit Jans.

De keuzeheer kan zondag in ieder geval geen beroep doen op Leroy Labylle, Dimitrios Ferfelis, Kevin Begois en Athanasios Karagounis. Zij zijn allemaal geblesseerd.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner