03.10.2014 14:24

De Boer wil eindelijk van PEC Zwolle winnen

Ajax-trainer Frank de Boer probeert zijn ploeg van instructies te voorzien tijdens Feyenoord - Ajax. (21-09-2014)
Ajax-trainer Frank de Boer probeert zijn ploeg van instructies te voorzien tijdens Feyenoord - Ajax. (21-09-2014)

Trainer Frank de Boer hoopt dat Ajax zondag de negatieve reeks tegen PEC Zwolle kan doorbreken. De Amsterdammers verloren vorig seizoen de bekerfinale van de Zwollenaren en gingen in augustus in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal opnieuw onderuit.

"Het wordt tijd om een keer van PEC te winnen. Dat begrijpen de spelers zelf ook heel goed", zei De Boer vrijdag. "Het gaat te ver om de ploeg onze angstgegner te noemen, maar we hebben veel respect voor PEC Zwolle."

Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Lerin Duarte zitten niet bij de selectie, maar doen vrijdag mee met Jong Ajax. Ook Viktor Fischer is er nog niet bij. De Deen herstelt van een hamstringblessure. "Het gaat goed met hem. We hopen dat hij nu grote stappen kan zetten. De prognose van zijn rentree blijft na de winterstop", zei De Boer.

Het duel tussen Ajax en PEC Zwolle begint zondag om 14:30 in de ArenA. De Amsterdammers wisten de voorgaande drie officiële duels (Eredivisie, KNVB-Beker en Johan Cruijf Schaal) niet te winnen van de Zwolse club.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner