03.10.2014 14:35

Oudgediende keert terug bij FC Utrecht

Didier Martel (l.) is Ali El Khatabbi (r.) te snel af tijdens het Eredivisie-duel Vitesse - AZ. (23-02-2003)
Didier Martel (l.) is Ali El Khatabbi (r.) te snel af tijdens het Eredivisie-duel Vitesse - AZ. (23-02-2003)

FC Utrecht heeft het scoutingsteam per direct versterkt met Didier Martel. De oud-speler van de Domstedelingen heeft een contract tot een einde van het seizoen getekend bij de Utrechters.

De 42-jarige Martel gaat zich als scout toeleggen op de Franse profcompetities. Hoofd scouting Jordy Zuidam is erg trots dat de Fransman het scoutingsteam van FC Utrecht komt versterken. "Didier is een grote persoonlijkheid met een dito netwerk in de voetballerij en veel ervaring als profspeler op het hoogste niveau."

"Dankzij de komst van Didier kunnen we het Franse voetballandschap beter in kaart brengen. Wij zijn er niet alleen van overtuigd dat we daarvoor in de persoon van Didier de juiste hebben vastgelegd, we geloven ook in het spelerspotentieel dat Frankrijk te bieden heeft", vervolgt Zuidam op de clubwebsite van FC Utrecht. Martel is zelf ook erg blij met de aanstellingen. "Het voelt heel goed om terug te zijn bij FC Utrecht. Dat ik nu in Frankrijk mag scouten voor FC Utrecht, zie ik als een grote eer en een mooie uitdaging. Frankrijk barst van het voetbaltalent. Aan mij nu de mooie taak dat goed in kaart te brengen."

Martel kwam halverwege het seizoen 1998/1999 bij FC Utrecht. De middenvelder bleef anderhalf seizoen bij de club uit de Domstad, alvorens hij de overstap maakte naar Vitesse. Bij die club speelde hij drie en een half jaar. Martel sloot zijn carrière in 2004 af bij Helmond Sport. Voordat hij op de Nederlandse velden te bewonderen was, speelde hij voor onder andere AJ Auxerre, Nîmes Olympique en Paris Saint-Germain.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner